DİYABET &  EMZİRME


Emzirmek   Allah'ın (c.c) bir kadına verdiği en güzel nimet. Bunun kıymetini bilmek lazım. :))))))


Doğum yaptıktan kısa bir süre sonra doktorunuza kontrole gidip insülinlerinizi ayarlatmanız gerekiyor. Her zaman kan şekeri düzeyleri yakından izlenmeli. Artık bu kadar yüksek doz da insülinlerinize ihtiyacınız olmayacak artık, emzirdiğiniz için daha da azalacak insülin ihtiyacınız.


Diyabet olmak süt üretimini yavaşlatabilir. Hemen gelmezse üzülmeyin. Sütünüz tam olarak 1-2 gün sonra gelebilir. Doğumdan kısa bir süre sonra bebeğinizi emzirin. İlk 6 ay anne sütü bebeğinizin gelişmesi açısından çok önemli. Diyabetik Anneler de bebeğin sarılık olma riski daha fazladır. Bebeğinizi çok sık emzirmeniz gereklidir. Bebeğiniz ile cilde temas etmek süt üreten hormonları tetikler. Bebeği olan diyabetli anneler  için artan bir risk daha var. Mastitis diyabetli anneler de sıkça rastlanıyor. Benim böyle bir şikayetim olmadı. Ama olan tanıdıklarım var. Emzirme döneminde en sık meydana gelen meme dokusu enfeksiyondur. Süt kanallarının tıkanmasıyla ilerleyen bir iltihaptır. Memedeki bir çatlaktan girerek bir süt kanalına yerleşmesi sonucu başlar.

Çiğ patates ve çiğ lahana yaprakları biraz olsun acınızı hafifletiyor. Lahana yapraklarını ve patatesi ağrıyan meme ucuna sürmeniz de yarar var. Ağrınızı hafifletip iltihabi akıtacaktır. Benim bildiğim kadarıyla. Ilık duş alın sık sık ,süt kanallarınıza iyi gelecektir. Çift memenizden de eşit miktar da sık sık emzirin ya da pompa kullanın. Emzirmediğiniz zamanda da soğuk kompleksi uygulayın. Mutlaka doktora da gidin.

   
Emzirirken sağlığınıza çok fazla dikkat etmeniz gerekiyor. Emzirmek insülin ihtiyacınızı azaltacaktır. Şekeriniz çok fazla düşmeye başlayacak, eğer önlemini alırsanız hem şeker yemekten kurtulursunuz hem de vermeye çalıştığınız kilolarınızı geri almaktan. Ben Kayrayı emzirirken çok fazla şekerim düştüğü için bu meyvelerden çok fazla yararlandım. Emzirdikten sonra mutlaka bir şey yemeniz ve içmeniz lazım. Şekerinizin düşmemesi için. Şekeriniz çok düşmediği sürece yediğiniz şeyler doğal şeker içeren yiyecekler olabilir. (Elma, mandalina, muz, ananas gibi..) bu meyveler şeker miktarı yüksek meyvelerdir. Mandalinanın içindeki şeker miktarı yüksek olduğu için 2 adet de sınırlamanız yeterli olacaktır. Ayrıca doktorunuza sorup ekstra kalsiyum da alabilirsiniz.

Emzirmeden önce aperatif alın ve yeterli sıvı alın. Şekerinizin düşmesine karşı yakınınız da kan şekerinizi yükseltecek bir şey bulundurun. Düştüğü zaman bebeğinizin beslenmesini durdurmak zorunda değilsiniz. Unutmayın emzirme bebeğinizin diyabete yakalanma riskini azaltır.



                                                                                Tatlı Gebeler






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder